Predictiile anul 2019 in industria constructiilor

Sfarsitul lui 2018 anunta momentul pentru o analiza a predictiilor anului 2019 in ceea ce priveste industria de constructii. Constientizarea viitoarelor situatii din industrie nu numai ca ajuta companiile, dar si clientii pentru a fi pregatiti corespunzator. Intr-un material trecut am detaliat 3 viitoare posibile tendinte (progresele tehnologice si integrarea vor continua, tehnologia verde in constructii, cresterea proiectelor de constructii modulare si prefabricate), in materialul de astazi se continua seria de predictii pentru anul urmator.

Cresterea costurilor materiale

Cresterea costurilor materiale face parte din tendintele industriei constructiilor, care va continua pana in 2019. Costurile materialelor de constructie au crescut intre sfarsitul lunii decembrie 2017 si acum. Costurile mari au fost la fier si otel, produse din otel si cherestea de rasinoase. Aceste tendinte ale industriei de constructii vor continua, atat timp cat exista o scadere a ofertei si o crestere a costurilor pentru furnizare.

Scaderea fortei de munca

Principala problema este ca exista multe proiecte, insa productia a incetinit sau a incetat din cauza lipsei fortei de munca. Este una dintre tendintele industriei constructiilor care va continua in 2019. Deoarece exista multe posturi disponibile pentru lucratori, cel putin in ceea ce priveste sectorul din Romania. Atunci cand exista un numar mare de posturi disponibile, companiilor le este mai greu sa atraga oameni noi.

Echipamente de securitate mai bune

Odata cu cresterea numarului de echipamente noi, va exista si o crestere a standardelor. Datorita numarului de accidente si decese legate de constructii, este clar ca va exista un impuls pentru echipamente de siguranta mai bune.

Exista cizme de lucru care se pot conecta la Wi-Fi, pot trimite coordonatele GPS si chiar pot spune daca utilizatorii au cazut sau au patit ceva. In timp ce aceste cizme inteligente sunt greu de obtinut acum, ele si alte produse asemanatoare vor deveni elemente obisnuite pentru locul de munca in viitor. Tehnologia noua utilizata in tesaturi si veste le va face mai usoare si mai eficiente. Dronele si alte echipamente de masurare vor monitoriza mai eficient problemele de la locul de munca. Acest lucru va ajuta la pastrarea mai multor lucratori in siguranta si va aduce o noua era in domeniul sigurantei constructiilor.

Solutii de management al proiectelor

Alaturi de toate progresele tehnologice care se exista deja, software-ul de management al proiectelor de constructie este o tendinta care se va desfasura in 2019. Numarul companiilor care produc module proprii pentru solutiile actuale de management de proiect a crescut in ultimii ani.

Proprietarii de companii au mai multe optiuni software mai bune decat acum cativa ani. Nu numai interfetele utilizatorilor sunt mai usor de folosit, dar exista si mai multe optiuni. Solutiile de management al proiectelor pot avea acum inchirieri de echipamente, comenzi de schimbare si alte optiuni traditionale de gestionare a proiectelor. Cu toate aceste schimbari, este mai usor ca firmele de constructii sa-si gestioneze proiectele. Software-ul de management al proiectelor poate pastra toate documentele legate de proiect intr-o singura locatie, ceea ce poate ajuta subcontractantii si contractantii sa fie platiti la sfarsitul unui proiect.