Ce este o lista “punch” in constructie si modul in care contractorii folosesc una

O lista “punch” este un document cu sarcini si elemente care trebuie sa fie fixate sau finalizate inainte ca un proiect de constructie sa poata fi considerat finalizat. Crearea si completarea unei liste “punch” precise este esentiala pentru realizarea unui proiect de succes. Acest pas in proiectul de constructie este efectuat la sfarsit astfel incat toate lucrarile sa poata fi revizuite si verificate dublu. Pentru a asigura cel mai bun proces de revizuire, contractorul, subcontractantul, proprietarul si arhitectul ar trebui sa evalueze proiectul impreuna. Fiecare are un rol specific in asigurarea faptului ca lista “puch” este terminata cu succes. De asemenea, mai multe persoane care se implica in construirea listei “punch” ajuta la vizualizarea si gasirea tuturor problemelor si defectelor ramase astfel incat imobilul sa fie finalizat in cele mai bune conditii.

Ce se intampla intr-o lista “punch” in constructii?

Desi nu este obligatorie, este un element traditional al multor procese de constructie si este inca raspandit. De obicei, inainte de finalizarea proiectului, se creeaza o lista “punch” de constructie. In mod specific, companiile vor incepe o lista “punch” atunci cand proiectul de constructie ajunge la o apropiere substantiala de finalizare.

Finalizarea substantiala este un termen legal utilizat in industria constructiilor. Ea marcheaza punctul in care proprietarul, mai degraba decat antreprenorul, este responsabil pentru proiect.

Pentru a crea o lista “punch” de constructie, proprietarul, contractantul si alti actori se plimba prin proiect si enumera munca ramasa. Proiectantii si arhitectii participa pentru a se asigura ca planurile lor se potriveste cu cladirea realizatat, in timp ce subcontractantii si contractorii participa pentru a determina daca orice problema este rezonabila sau nerezonabila.

Aceasta ultima parte este cruciala, deoarece fiecare proiect va avea unele defecte. Astfel trebuie definite si explicate deficientele rezonabile. Acest lucru poate include defecte minore care indeplinesc toate specificatiile, cum ar fi stropi de vopsea pe o teava. Defectele nerezonabile sunt erori care trebuie rezolvate. Acest lucru ar putea fi ca peretii sa aiba culori gresite sau chiar probleme mai mari. Lista “punch” este o lista de sarcini pentru a finaliza complet un proiect.

Modul in care antreprenorii folosesc o lista de constructii

Exista o singura modalitate de a utiliza o lista “punch”; este modul in care antreprenorii si proprietarii comunica orice sarcina si problema restanta in legatura cu o cladire inainte ca proprietarul sa-si asume proprietatea deplina. Cu toate acestea, exista cateva modalitati de a construi o lista “punch”. Unii ar putea utiliza in continuare o combinatie de foi de calcul si de lovituri reale; cu toate acestea, acest lucru este mai putin popular. Acum exista o varietate de aplicatii si optiuni software disponibile pentru a ajuta la crearea si finalizarea listei “punch”. Scopul principal este ca fiecare persoana sa semneze pe portiunea atribuita unei liste “punch” pentru a garanta ca toata lumea a vazut o munca remarcabila si a vazut cand lucrarea a fost terminata.