Modalitati de imbunatatire a procesului de gestionare a constructiilor

Dupa cum am spus in articolul precedent, exista mai multe modalitati prin care managerul de proiect poate aduce o imbunatatire semnificativa a procesului de gestionarea a constructiilor. In acest articol o sa continuam cu urmatoarele metode.

3. Asteapta-te la neasteptat

Constructia prin insasi natura sa este imprevizibila; este supusa conditiilor meteorologice, dezastrelor naturale, intarzierilor de livrare si erorilor umane. Deoarece este aproape sigur ca anumite lucruri vor perturba proectul, de ce sa nu planificati acest lucru in buget si program? Prin pregatirea pentru aceste costuri si intarzieri, va exista mai putin stres pentru managerul de proiect si mai multa satisfactie din partea tuturor partilor interesate. Cu toate acestea, forta majora nu este singurul lucru pe care managerii de proiect ar trebui sa il ia in considerare. Riscurile la locul de munca sunt, de asemenea, comune in constructii, iar cele mai multe dintre acestea ar putea fi prevenite. Oferind cursuri de formare si perfectionare periodica pe tehnici adecvate, managerii de proiect pot imbunatati performanta proiectului. Prin imbunatatirea performantelor proiectului, acestea isi consolideaza si procesul de management al proiectelor de constructie.

4. Jucati punctele forte

Planificarea fortei de munca este mult mai mult decat potrivirea lucratorilor intr-un calendar in functie de disponibilitatea acestora. Este imperativ ca managerul de proiect sa cunoasca punctele forte si slabiciunile angajatilor sai si sa le ia in considerare atunci cand planifica forta de munca pentru anumite sarcini. Si daca un manager de proiect nu este sigur, atunci ar trebui sa ceara supraveghetorilor sa fere un feed-back amplu al muncitorilor. Managerii de proiect ar trebui sa incerce sa joace fortele angajatilor lor pentru a imbunatati procesul de gestionare a constructiilor.

5. Utilizati tehnologia

In ciuda complexitatii din ce in ce mai mari a proiectelor de constructii, avansarea in tehnologie pentru industria constructiilor a crescut, de asemenea, exponential si tocmai la timp! Solutiile de management al proiectelor de constructie pot ajuta managerul de proiect in mod extraordinar cu sarcinile complexe si consumatoare de timp necesare managerului de proiect. O solutie globala de management al proiectelor va urmari si va stoca automat toate documentele, va oferi un mediu transparent de comunicare si va eficientiza procesul de planificare.

6. Monitorizare optima

Gestionarea proiectului nu este un proces cu un pas, ci mai degraba un proces continuu care are loc de la punerea in aplicare a unui proiect pana la finalizarea acestuia. Managerul de proiect ar trebui sa compare in mod continuu performanta reala cu performanta optima determinata in etapa de planificare. Acest lucru permite managerului de proiect sa identifice zonele care raman in urma, sa descopere radacina problemei si sa ia masuri pentru a atenua imediat problema.

7. Intalnire finala

La finalizarea unui proiect, managerul de proiect ar trebui sa organizeze o intalnire finala cu toti membrii echipei de constructie pentru a discuta despre evenimentele proiectului. Aceasta intalnire ar trebui sa abordeze tot ce a mers bine si rau in timpul unui plan si sa discute despre modalitati de imbunatatire a proceselor de constructie in viitor. Acest lucru va crea un mediu de invatare continua si imbunatatire continua. Dar intalnirea finala nu ar trebui sa fie singurul loc in care managerii de proiect se uita la un proiect. Ei ar trebui sa evalueze eficacitatea politicilor si procedurilor lor pe tot parcursul proiectului.

8. De arhivat

Depaseste doar un singur proiect. Managerii de proiect pot invata din greselile din trecut prin rapoarte. Managerii de proiect ar trebui sa utilizeze rezumatele proiectelor anterioare care au mers bine si prost pentru a-si imbunatati procesul de gestionare a constructiilor. Cand examineaza ceea ce s-a facut bine si ceea ce s-a facut in mod necorespunzator, ei pot aplica acele cunostinte in procesul lor. Istoria este cel mai bun profesor, mai ales in constructii.

9. Concluzie

Marii manageri de proiect cauta mereu modalitati de imbunatatire a procesului de gestionare a constructiilor; altfel, nu sunt mari manageri de proiect. Folosind datele istorice si intalnirea finala poate fi un inceput bun pentru a determina ce schimbari ar fi cele mai eficiente. Mai ales daca exista un anumit element care face ca proiectele sa se raceasca. Starea la zi cu privire la tehnicile si instrumentele practice poate imbunatati procesul de gestionare a proiectelor de constructie si poate ajuta companiile sa-si mareasca eficienta.