Tendinte in constructii

In cazul firmelor de constructii existente pe piata din Romania, mentinerea in topul tendintelor noi si emergente nu numai ca le confera un renume, ci le ajuta sa se pregateasca pentru viitorul in care tehnologia va capata un rol tot mai mare. Odata cu aceasta evolutie constanta a industriei de constructii, companiile trebuie sa ramana la curent si mai ales sa devina creative, daca doresc sa se mentina in competitie.

Iata cateva tendinte actuale in industria constructiilor care marcheaza anul 2018:

Progresele tehnologice si integrarea tehnologiei in procesul de constructie

Pana acum, industria constructiilor a fost destul de reticenta in a integra tehnologia si descoperirile tehnologice ca inovatii in procesul constructiilor si mai ales direct pe teren. Insa, in curand, firmele de constructii nu vor avea de ales decat sa colaboreze cu aceste tendinte in tehnologie. Tiparirea 3D si folosirea dronelor, precum si a autovehiculelor care se conduc singure, va deveni in curand ceva perfect normal. In plus, realitatea augmentata si virtuala va deveni in curand un instrument in folosul firmelor de constructii. Acest lucru va schimba intreaga industrie, permitandu-le celor care lucreaza in constructii sa vizualizeze proiectele inainte de constructia finala si sa se angajeze in tururi virtuale pe santier.

Cresterea proiectelor de constructii modulare si prefabricate

In anul 2017, constructia modulara si prefabricarea a devenit o tendinta din ce in ce mai populara, datorita rentabilitatii si a eficientei energetice. In general, preturile materiilor prime se preconizeaza ca vor ramane destul de ridicate si in anul 2018. Astfel, se justifica aceasta crestere a proiectelor de constructii modulare si prefabricate.

Proceduri de siguranta mai bune

Nu este un secret faptul ca industria constructiilor este cunoscuta pentru numarul semnificativ de accidente la locul de munca. Acest lucru a impus necesitatea unui control sporit asupra industriei de constructii pe parcursul anului 2017. In 2018, se asteapta anumite implementari care sa reglementeze siguranta sporita pe terenurile de constructii, pentru toata echipa care contribuie la procesul constructiei. Cu noile tehnologii si aplicatii mobile de siguranta, firmele de constructii au in prezent mai multe resurse decat oricand, pentru a asigura un mediu de lucru mai sigur.

Cresterea mai lenta

In timp ce se asteapta ca cererile in constructii sa continue sa creasca, in jumatatea a doua a anului 2018 cresterile vor fi mai lente decat se preconiza. In ciuda acestui lucru, industria constructiilor va ajunge sa inregistreze numeroase proiecte, atat in privinta sectoarelor rezidentiale cat si nerezidentiale. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca se va inregistra si o anumita crestere a concurentei.

Cresterea importantei durabilitatii si sustenabilitatii ca aspecte esentiale in constructii

Sustenabilitatea durabila a mediului a devenit un subiect de discutie de actualitate in ultimii ani si este de asteptat sa ramana astfel si in a doua parte a anului 2018. In acest an, accentul pe avantajele ecologice va ramane o tendinta importanta si in industria de constructii. Te poti asteta sa vezi cum tot mai multe firme de constructii, pentru a tine pasul, aleg sa adopte anumite masuri ecologice, prietenoase fata de mediu.